Loader Turkpack
Doypack Nedir?

Doypack Nedir?

Zipli doypack torba, üç kenarı vakumlu ve dik durabilecek şekilde tasarlanan, içinde bulunan ürünün koruyarak uzun süre teketilmesine imkan sağlayan bir ambalaj çeşididir. Zipli doypack torbalar genel olarak vakumlanarak mühürlenmiş plastik vakumlu ambalajlardır. Vakumlanması ve içinde bulunan ürünün havasız ortamda saklanması ambalajın koruyuculuk özelliğini arttırmaktadır. Aynı zamanda ürünün de uzun süre havasız ortamda muhafaza edilmesi tüketim ömrünün uzamasını sağlamaktadır.
Doypack ambalajlar  toz, kurutulmuş meyve ve hazır gıda ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Zipli diğer bir deyişle kilitli yapıları nedeniyle açıldıktan sonra tekrar kilitlenebilir. Bu özelliği, ürünün aşama aşama daha uzun sürede tüketilmesine imkan sağlamaktadır.
Zipli doypack ambalajların açıldıktan sonra tekrar kilitlenerek ürünün tüketim ömrünü uzatmasının yanı sıra bazı avantajları da bulunmaktadır. Öncelikle paketin tüm kenarlarının vakumlu olması ürünün dik konumda sergilenmesine imkan vermektedir. Bu durum ürünün pazarlanması açısından avantaj sağlamaktadır. Ambalaj baskısı için daha geniş bir yüzeyin kullanılmasına imkan sağlaması, baskı tasarım aşamasında daha yaratıcı olunmasını kolaylaştırmaktadır.
Zipli doypack ambalajlar genel olarak kahve, baharat, kakao, pudra şekeri gibi toz gıda ürünlerinde; kurutulmuş meyve, fındık, ceviz gibi kuru atıştırmaklar; ketcap, mayonez gibi sosların paketlenmesinde tercih edilmektedir.  

telefon whatsapp